Latest Blogposts

10 redenen om iQ-Domo Domotica te gebruiken

1.   Domotica is eenvoudig in gebruik en te installeren:

Domotica afstandsbediening controller

a.      in gebruik:

iQ-Domo is een betrouwbare oplossing voor gebouw- en huisautomatisering ofwel Domotica genoemd en is zeer eenvoudig in gebruik. Het is te besturen middels normale schakelaars en afstandsbedieningen (gewoon zoals u gewend bent). B.v. met één enkele druk op een normale schakelaar verteld u het systeem” dat u weg gaat of gaat slapen. Het systeem zal alles in een laag energieverbruik en hoge veiligheid instellen zodat uw veilig, comfortabel energie bewust bent terwijl u slaapt, op uw werk, een dagje uit of op vakantie bent.

b.      te installeren:

De draadloze domotica-kits zijn eenvoudig zelf te installeren, zonder hakken, boren of breken. Hiernaast bieden wij een netwerk aan van (en zijn nog steeds op zoek naar) installateurs voor Domotica installatie i.c.m. configuratie-instructie bij u in de omgeving, die u op weg helpen met de installatie en gebruikstraining.

Het is derhalve toepasbaar in bestaande woningen en gebouwen en kan worden meegenomen bij verhuizing.

2. iQ-Domo is een totaaloplossing in betrouwbare Domotica

Maak uw eigen slimme woningen en maak een keuze uit Besturing van verlichting, rolluiken, gordijnen, energiemeting, verbruik per apparaat, opbrengst zonnepanelen, koppeling slimme meter, verwarmingsregeling, Radiator (zone)regeling, camera's live beelden of opnames bekijken. Één enkel systeem met vele mogelijkheden. Kies nu voor uw huidige systeem configuratie en breid desgewenst later uit met andere mogelijkheden.

3.  iQ-Domo is onafhankelijk en heeft Privacy waarborg:

In de markt zijn energieleveranciers actief in het aanbieden van dergelijke systemen. Hierbij zijn vaak verborgen kosten opgenomen, er wordt privacy informatie verzameld en men mag zich afvragen vanuit welk belang deze verkopers van energie opereren (minder energie verkopen?). Deze systemen bieden een beperkte functionaliteit en meestal geen besturingszekerheid.

Met iQ-Domo heeft u een betaalbaar, betrouwbaar, onafhankelijk en privacy gewaarborgd systeem, met eigen inlogcodes, waarachter uw instellingen, camerabeelden gratis worden opgeslagen. En u kunt het systeem geheel naar eigen wensen inrichten en bijna oneindig uitbreiden.

4.   Energiebesparing met Domotica:Energieverbruik Overzicht Huis Utrecht

iQ-Domo 'Slimme Woning" systeem is een platform voor inzicht en besparing in energieverbruik.

Energiebesparing kan alleen plaatsvinden door bewustwording en inzicht in het verbruik van diverse verbruikers in een woning.

De standaard koppeling met een slimme- of traditionele energiemeter geeft via een Gratis App (iOS en Android) direct inzicht in het actuele en historisch gas- en elektriciteitsverbruik en kosten (uitbreiding voor een  waterverbruiksmeter is ook mogelijk). Overzichten per apparaat, opbrengst van uw zonnecellen, kosten van het opladen van uw elektrische auto. Bijna alles is mogelijk.

Hierin kan men (groot)verbruikers als boilers, verwarming en/of airco’s, maar ook de vele apparaten welke veel sluipstroom verbruiken (PC’s en laptops en alle adapters en opladers welke in het stopcontact blijven zitten na gebruik, TV-mediaboxen en tuners uit- of terugschakelen als deze niet nodig zijn (’s-Nachts en als u van huis weg bent). Het automatisch en op afstand (App) regelen van uw verwarming met ingebouwde zeer uitgebreide klokthermostaat functies wordt uitgebreid ondersteund.iQ-Domo Danfoss

Hiernaast bestaat de mogelijkheid om ruimteregeling toe te passen. D.W.Z. u de verwarming per ruimte apart regelen middels aanstuurbare thermostaatkramen (bv. Danfoss).

DDanfoss open-therm modulaire thermostaate Centrale Verwarming wordt geregeld met een tussen module op basis van de modulaire verwarmingsstandaard “OpenTherm”. Deze standaard wordt op nagenoeg alle Nederlandse verwarmingsketels wordt gebruikt of ondersteund. Modulair regelen levert op zich al een besparing op, doordat de verwarming de vlamgrootte regelt naar gelang de warmte vraag. Dit in tegenstelling tot Aan-Uit thermostaten.

5.   Veiligheid met Domotica:

Het is een Alarmsysteem met meerwaarde

Met de standaard kit en vele uitbreidingsmodules heeft u een zeer geavanceerd alarmsysteem in uw woning. De bijgeleverde sensoren, werken ’s-Nachts en bij afwezigheid direct als beweging en alarm sensoren. Het systeem kan direct een alarmering uitsturen.fibaro_smoke_sensor_FGSS-001

Het systeem kan worden uitgevoerd met koolmonoxide- (CO) & rookmelders, welke met elkaar in verbinding staan en met het systeem zijn gekoppeld, waardoor een alarm altijd wordt doorgemeld naar een plaats of omgeving waar u deze hoort of ziet.

Preventieve alarmering:

In tegenstelling tot de meeste Alarmsystemen, die alarm geven als de inbrekers al binnen zijn, werkt iQ-Domo als een preventief alarmsysteem. Houdt ongenodigde buiten de deur.

's-Nachts (Sleep mode) kunt u met een Camera en/of een bewegingssensor alle verlichting (binnen en buiten) ineens aanschakelen en de camera's laten opnemen.

Overdag (Home mode), werkt uw deursensor en uw bewegingssensor als een deurbel en kunt u een attentie-bericht naar uw Smartphone doorsturen, zodat dat u weet dat er iemand in de buurt van uw woning is.

Als u van huis weg bent (Away mode), kunt u ook de meldingen ontvangen en de Camera-beelden overal live bekijken.

Bij alarmeringen kunnen:

  • Popup melding en/of e-mails of Sms’jes worden uitgestuurd naar uw of andermans smartphone (buren of relaties).
  • Sirenes laten afgaan (op plaatsen waar u het hoort) en verlichting worden aangestuurd.
  • Buiten IP-cameraCamera’s kunnen direct van de situatie opnames maken. De beelden worden in uw eigen portal veilig, privé en zeker opgeslagen.
  • Meldingen kunnen naar derden worden doorgestuurd. Hierdoor is het systeem uitermate geschikt voor Sociale alarmering.

6.   Domoticabesturing Comfort, Sfeer, Lifestyles:

Middels afstandsbedieningen en normale schakelaars kunt u uw woning instellen in één van de voor ingestelde moods/sferen (Scenes).

Bestuur uw apparaten (verlichting, verwarming, airco, gordijnen, rolluiken, enz.) aangestuurd door uw lifestyles, sensoren (temperatuur, licht, beweging) of gebeurtenissen (zonsondergang, tijden) of middels verschillende scenes (sfeer definities).iQ-Domo wandschakelaar

Stel met één enkele klik alles in voor een filmavond of tuin (vijverpomp en buitenverlichting). Of klik om uw lifestyle (Home-Sleep-Away-Party) activeren. U kunt elke combinatie tussen beschikbare apparaten, klik-toetsen, sensoren en gebeurtenissen, geheel naar eigen wens en inzicht, koppelen.

Met de App op een smartphone of tablet kunt u uw woning buitenshuis als een wereldwijde afstandsbediening besturen, vanuit overal waar u internet heeft (zoals hotels of vakantiewoningen, vliegvelden), als u vergeten bent het alarm aan te zetten of uw verwarming uit of aan wilt zetten.

Ook kunt u uw Camera’s live of de opnames bekijken, maar ook individuele apparaten besturen.

7.   Modulair, Compleet en Z-Wave Wereldstandaard:iQ-Domo thermostaat afstandsbediening

Het systeem is een modulair totaalsysteem, waarvoor honderden verschillende modules (sensoren en besturingen) beschikbaar zijn, voor verschillende taken. iQ-Domo ondersteunt hieruit de meest gangbare en u kunt zelf of op verzoek andere (laten) koppelen.

Het systeem is gebaseerd op Z-Wave een wereldstandaard op het gebied van betrouwbare en veilige gebouwbesturingen. Er zijn inmiddels ruim 10 miljoen producten al jaren in gebruik met deze techniek.

8.   Betrouwbaar door besturingszekerheid:

Het iQ-Domo systeem werkt in tegenstelling tot veel bouwmarkt en energieleverancier producten met een protocol, d.w.z. als u een apparaat aanstuurt of een alarm wordt gegenereerd, deze na uitvoering van deze opdracht de status hiervan terug meld. Indien dit door omstandigheden niet kan worden uitgevoerd krijgt u een Pop-up melding en/of een e-Mail. Daarnaast

Deze betrouwbaarheid is voor alle toepassingen van belang:

  • Denk aan het dichtsturen van uw garagedeur (wel fijn als dat zeker is uitgevoerd als u al bent weggereden).
  • Het drukken van een Alarmknop (Zorg, Ouderen, U) of een Alarmsituatie (Zeer noodzakelijk dat deze worden doorgestuurd!).
  • Maar ook als u de verwarming laag wenst te zetten als u onderweg bent (het kost u geld als dit niet kan worden uitgevoerd).

9.   Toekomstgericht:

Apple (Home Kit), Samsung, en honderden producenten en leveranciers hebben de achterliggende techniek in hun standaarden en/of producten reeds geadapteerd en aangekondigd.

Met iQ-Domo heeft u gebruiksvriendelijkheid, gecombineerd in een betrouwbaar en toekomst zekere omgeving.

10.   Betaalbare Domotica:

U kunt met één van de iQ-Domo starterskit's snel en zeer betaalbaar (enkele honderden Euro’s) starten en op elk gewenst moment het systeem naar eigen believen uitbreiden.

Configureren is snel duidelijk en zeer eenvoudig.  De mogelijkheden zijn eindeloos en beperkt tot uw eigen fantasie.

iQ-Domo is leuk en nuttig. En biedt elke combinatie van Energiebesparing, Veiligheid en Comfort.

Toepassingen:

iQ-Domo vindt haar toepassing in:

Woningen - Villa’s – Vakantiewoningen -  B&B - Zakelijke verhuur – Hotels – MKB – enz.

 

Vragen, schroom niet en bel ons gerust 013 - 51 36 111, wij staan u graag te woord.

 

Ga hier naa onze Webshop - rood

HOUD MIJ OP DE HOOGTE:
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij