Latest Blogposts

Bespaar 20 - 30% op uw energiekosten!

Pro-ID biedt met iQ-Domo 'Slimme Woning" een platform aan voor inzicht in energieverbruik en besparing.

Energiebesparing:

U kunt kostenbesparingen van 10-30% bereiken door op een slimme manier uw woning in te richten.

Energiebesparing begint bij bewustwording en inzicht in het verbruik van diverse verbruikers in een woning (Meten is Weten).

iQ-Domo 'Slimme Woning" systeem is een platform voor inzicht en besparing in energieverbruik.

Energieverbruik Overzicht Huis UtrechtiQ-Domo Terugleveren ZonnecellenEnergiebesparing begint bij bewustwording en inzicht in het verbruik van diverse verbruikers in een woning (Meten is Weten).De standaard koppeling met een slimme- of traditionele energiemeter geeft via een Gratis App (iOS en Android) direct inzicht in het actuele en historisch gas- en elektriciteitsverbruik en kosten (uitbreiding voor een  waterverbruiksmeter is ook mogelijk).

Overzichten per apparaat, opbrengst van uw zonnecellen, kosten van het opladen van uw elektrische auto. Bijna alles is mogelijk.

Hierin kan men (groot)verbruikers als boilers, verwarming en/of airco’s, maar ook de vele apparaten welke veel sluipstroom verbruiken (PC’s en laptops en alle adapters en opladers welke in het stopcontact blijven zitten na gebruik , TV-mediaboxen en tuners uit- of terugschakelen als deze niet nodig zijn (’s-Nachts en als u van huis weg bent).  (Zie ook : iQ-Domo Energie-Switch).

Hand Verwarming-schuin-!Het automatisch en op afstand (App) regelen van uw verwarming met ingebouwde zeer uitgebreide klokthermostaat functies wordt uitgebreid ondersteund. Uw verwarming stelt zich automatisch in afhankelijk van uw klokinstellingen en Lifestyles (Home- AWAY - SLEEP) daarnaast kunt u de temperatuur centraal en per ruimte regelen met de App of afhankelijk van aanwezigheidssensoren.

Als u een keuze wenst te maken tussen een Nest, Toon-terminal of het iQ-Domo systeem lees dan onze blog: "Keuze-stress: Toon-terminal, Nest-thermostaat, energiepakket of iQ-Domo Domotica?"

 

danfoss_living_4Hierbij is het mogelijk om ruimteregeling toe te passen. D.w.z. dat de verwarming per ruimte apart te regelen is middels aanstuurbare thermostaatkranen (bv. Danfoss).

Door de verwarmingsknop in studeer- of thuiswerkkamer, badkamer thuiskantoor, vakantiewoning, etc. (op afstand of door sensoren) in te stellen afhankelijk van de aanwezigheid kunt u per ruimte het juiste comfort verkrijgen, met daarnaast energiebesparing.

 

De Centrale Verwarming wordt geregeld met een tussen module op basis van de modulaire verwarmingsstandaard “OpenTherm”.Round Connected B2C 2-!!
Deze standaard wordt op nagenoeg alle Nederlandse verwarmingsketels gebruikt of ondersteund. Modulair regelen levert op zich al een besparing op, doordat de verwarming de vlamgrootte regelt naar gelang de warmte vraag. Dit in tegenstelling tot Aan-Uit thermostaten. (zie: Wat is Open-Therm?)

U kunt met één van de starterskits snel en zeer betaalbaar (enkele honderden Euro’s) starten en op elk gewenst moment het systeem naar eigen believen uitbreiden.

De investering kunt u eenvoudig terugverdienen met iQ-Domo en u krijgt er extra comfort en veiligheid voor terug.

winkelen

.

iQ-Domo is zeer eenvoudig:

a.      in gebruik:

iQ-Domo wandschakelaariQ-Domo is een hoogwaardige technische oplossing voor gebouwautomatisering en is zeer eenvoudig in gebruik. Het is te besturen met normale schakelaars en afstandsbedieningen (zoals u normaal gewend bent).

iQ-Domo Scene ControllerB.v. met één enkele druk op een normale schakelaar vertelt u het systeem dat u weg gaat of gaat slapen.

Het systeem zal alles in een laag energie verbruik en hoge veiligheid instellen zodat uw veilig, comfortabel en energiebewust thuis bent.

b.      te installeren:

Het systeem werkt draadloos en is eenvoudig zelf te installeren, zonder hakken, boren of breken. Hiernaast bieden wij een netwerk aan van installateurs bij u in de omgeving, die u op weg helpen met de installatie en gebruikstraining.

Het is derhalve toepasbaar in bestaande woningen en gebouwen en kan worden meegenomen bij verhuizing.

Configureren is snel duidelijk en zeer eenvoudig.  De mogelijkheden zijn eindeloos en beperkt tot uw eigen fantasie.

iQ-Domo is leuk en nuttig.

En biedt elke combinatie van Energiebesparing, Veiligheid en Comfort.

 

Zie ook :  "9  redenen om iQ-Domo te gebruiken"

Toepassingen:

iQ-Domo vindt haar toepassing in:

Woningen - Villa’s – Vakantiewoningen -  B&B - Zakelijke verhuur – Hotels – MKB – enz.

 

HOUD MIJ OP DE HOOGTE:
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij