Latest Blogposts

Burgernet waarschuwt!

 iQ-Domo Ultieme Alarmoplossingen & Burgernet.

 

Publicatiebron: Burgernet: e-mail 9 okt 2015  - Aanvullingen iQ-Domo

Burgernet logo samen..

Iedereen extra alert tijdens de donkere dagen

Het is vanaf eind oktober weer vroeg donker 's avonds. Dat weten helaas ook straatrovers, woninginbrekers en overvallers. Die slaan juist in de donkere dagen hun slag. Alleen als iedereen extra alert is tijdens de donkere dagen, kunnen we echt een vuist maken tegen woninginbraken, overvallen en straatroven.

De politie is het hele jaar door alert op deze ernstige delicten. In de donkere herfst- en wintermaanden zetten we nog een tandje extra bij, samen met gemeenten en het Openbaar Ministerie. De politie zal tot en met maart plaatselijk meer surveilleren, preventieve acties houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten houden en nog meer energie steken in het opsporen van daders. Daarnaast hebben we echter ook de ogen en oren van alle inwoners hard nodig om verdachte zaken aan ons te melden.

Verdachte situatie? Bel 112!

Hoort of ziet u iets ongewoons? Een vreemde auto in de straat? Een persoon op de uitkijk? Een raam dat aan diggelen valt? Aarzel niet en bel direct 112. De politie komt liever een keer te veel dan een keer te weinig! Onthoud zo goed mogelijk het signalement van de verdachte persoon en het kenteken van de auto. Des te groter is de kans op een arrestatie op heterdaad van mensen met verkeerde bedoelingen.

Tref uw maatregelen

Tref maatregelen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt. De gelegenheid maakt de dief! Nog steeds gebeuren veel inbraken bij mensen die hun deuren en ramen niet goed afsluiten, die geen stevig slot op de deur hebben of die duidelijk zichtbaar op vakantie zijn.

Preventietips

Hieronder leest u enkele tips. Meer tips en informatie ter voorkoming van woninginbraak, overval en straatroof vindt u op politie.nl in het menu Onderwerpen.

Inbraak voorkomen:

 • Easy-Lock BiometrieZorg voor goed hang- en sluitwerk. Zie voor meer informatie politiekeurmerk.nl.
 • Of installeer de elektronische sluitsystemen van Pro-ID.
 • Op Youtube vindt u preventiefilmpjes tegen diverse inbraakmethoden. Zoek op ''politie inbraakpreventie''.
 • Sluit deuren en ramen af, ook als u even naar boven loopt
 • Installeer buitenverlichting met bewegingsmelder.
 • Preventief Alarmsysteem BeveiligingMet de iQ-Domo beveiligingspakketten kunt u al uw verlichting binnen en buiten gelijktijdig aanschakelen en geef alarmmelding geven en/of een pop-up melding naar uw smartphone en deze van uw buren versturen als er buiten verdachte omstandigheden plaatsvinden. (Sociale alarmering).
 • Het iQ-Domo Slimme woning (Domotica) systeem functioneert o.a. als een Ultiem Alarmsysteem met inbraak preventie mogelijkheden. Daarnaast kunt u uw verlichting en andere elektrische apparaten aansturen voor meer Comfort en Energiebesparing. Alles in één enkele modulaire oplossing.

Overval voorkomen:

 • Betaal met PIN
 • Toch een overval? Blijf rustig, accepteer de situatie, geef het gevraagde af en probeer te onthouden hoe de dader eruit ziet.SmartBell Deurintercom 640x
 • Hang een Smart-Bell daadloze video intercom, waarmee u de bezoeker eerst ziet en met deze kunt praten, alvorens de deur te openen.
 • Hang Camera's, en bekijk de beelden (live en opnames) op uw Smartphone, als onderdeel van het iQ-Domo beveiligingssysteem

Straatroof voorkomen:

 • Houd uw tas altijd dicht, met de rits naar u toe
 • Houd dure spullen niet zichtbaar in de hand
 • Let altijd goed op uw smartphone, deze is zeer gewild bij criminelen.