Algemeen: Voordat u begint met installeren!

Eerst iets over het iQ-Domo - Z-Wave systeem.

1. z-Wave MeshiQ-Domo is een op Z-Wave gebaseerd oplossing. Deze bestaat uit de iQ-Domo Gateway (Centrale unit), Z-Wave producten (Sensoren en Actoren=uitvoerende producten) een smartphone App en een Portal (uw eigen veilige internet website waarin u uw systeem configureert).
  2. De iQ-Domo Gateway is de centrale tussen het internet en uw eigen interne iQ-Domo (Z-Wave) netwerk. Een Z-Wave netwerk kan geheel zelfstandig functioneren, zonder internet.
  3. Toch internet, want als u met uw smartphone uw woning wilt bedienen moet er een verbinding zijn tussen het Z-Wave-netwerk en het internet.
  4. De portal is een beveiligde website, deze staat u ten dienst om het systeem eenvoudig te kunnen configureren en uw instellingen, alsmede b.v. uw camerabeelden op te slaan. Het configureren van het systeem gebeurt in deze Portal en dient vanaf een PC te worden gedaan.
  5. Om te kunnen werken moet u eerst uw account aanmaken en daarna de Gateway installeren.
  6. Uw producten moeten in uw omgeving worden in-geleerd (include), zodat deze alleen in uw omgeving (en niet in die van de buren) functioneren.
  7. NetworkTopology-Mesh.svgZ-Wave producten werken in een veilige en betrouwbare draadloze storingsvrije omgeving (868 Mhz)
  8. Z-Wave producten werken intensief samen, ze vormen een zgn. Mesh-netwerk (Spinnenweb structuur).
  9. Het in-leren (includen) van de producten is een éénmalige actie en wordt middels Wizzards en Video's ondersteund. en wordt beschreven in de KENNISBANK op de www.iQ-Domo.nl  website rechts onderaan.
  10. Na het succesvol in-leren (koppelen) van een product, is deze bekend in de portal van uw omgeving.
  11. Om de gekoppelde producten bekend te maken in uw Gateway dient u de Portal instellingen met uw Gateway in uw woning te synchroniseren. Gateway synchroniseren! U Indien u meerdere producten of aanpassingen in uw portal heeft gedaan, kunt u deze in één keer aanpassen.
  12. U moet synchroniseren vooral het systeem bij u goed kan functioneren.
  13. Na installatie van uw producten kunt u de App downloaden en met dezelfde inloggegevens de producten zien en uw systeem besturen.
  14. Na het synchroniseren werkt uw iQ-Domo systeem geheel onafhankelijk van het internet.
  15. Als u vanuit de Smartphone App binnenshuis het systeem wenst te besturen, moet u minimaal een Wifi-verbinding met uw Smartphone hebben in het zelfde netwerk, als waarin de gateway is gekoppeld.
  16. Als u van buitenshuis uw systeem met uw smartphone wenst te te besturen, moet uw een data-abonnement (internet) op uw smartphone hebben.
  17. U kunt wereldwijd uw woning bekijken en besturen als u maar internet heeft *buitenlands data-abonnement on een Wifi verbinding (bv. in uw hotel of appartement).
  18. Nadat uw producten zijn geïnstalleerd kunt u deze verder instellen.
  19. Hierna kunt middels Regels het systeem geheel naar uw hand zetten, zoals: Klimaat, Energie of Beveiliging) Besturing is een verdergaande mogelijkheid, die u later kunt proberen.
  20. Daarna adviseren wij om zgn. Scenes aan te maken. Dit zijn een soort van snelkoppeling, waarin u een aantal van uw producten gelijktijdig kunt besturen. (Aan/Uit zetten, dimmerstand, alarm (soort), Camerabesturing, enz.)
  21. Als u nog verder wenst te gaan, met tijdsvertragingen en andere afhankelijkheden, kunt u Besturing kiezen om uw systeem zeer diepgaand naar uw eigen hand te zetten.
  22. Als u Pop-Up meldingen wilt ontvangen dient u dit in te stellen in de Instellingen van uw Smartphone App. onder het Bel-icoontje. Vul toestel naam in en bevestig de ontvangen e-Mail. Vanaf nu kunt u in Regels Pop-Up melding aanmaken, welke naar de desbetreffende smartphone(s) gestuurd worden.
  23. Wij wensen u erg veel plezier en succes met uw eigen oplossingen.

Ga nu maar de KENNISBANK

0 reacties op “Algemeen: Voordat u begint met installeren!

Plaats een reactie