Generiek Z-Wave Product Installeren

z-wave_logo_RGB_r

In deze installatie instructie laten we zien hoe u een Generiek Z-Wave product kunt toevoegen.

Generieken Z-Wave producten, van derden leveranciers, kunnen veelal toch worden gekoppeld met het iQ-Domo systeem. In de lijst van derden producten zijn de meest populaire reeds opgenomen. Indien u een specifiek product toch wenst te installeren dient u dit te doen volgens de navolgende methode (dit is wel een beetje voor specialisten).

Pro-ID (iQ-Domo) kan de werking van deze producten niet garanderen en hierop geen volledige ondersteuning verlenen. Pro-ID is in het geheel niet verantwoordelijk voor het goed functioneren en eventuele problemen en/of verstoringen van het iQ-Domo systeem door gebruik van derden producten, welke niet als specifiek product in deze lijst voorkomen. Bij het gebruik en/of installatie van deze derden producten (buiten de lijst) vervalt derhalve tevens de Gratis support en Garantie op het gehele functionele systeem.

.

DEZE INSTRUCTIE IS NOG NIET COMPEET.

WIJ VERWIJZEN U GRAAG NAAR DE WEBSITE VAN DE SOFTWARE LEVERANCIER VAN DE iQ-Domo SOFTWARE.

*Als u al ingelogd bent, kunt u direct verder gaan naar stap C.

Stap A: Startpagina

Als eerste moet u inloggen op uw account. Hiervoor gaat u naar www.iqdomo.nl  en klikt u op ‘Login’, in de hoek rechtsboven. Ga hierna naar stap B.iq-domo.nl Start-Login-!!!

Stap B: Log in

Log in op uw account. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op ‘Login’. Ga dan verder naar stap C.

iQ-Domo Login-!!!

Stap C: Setup

Ga naar ‘Setup’. Hier voegt u onder andere kamers, instellingen, producten, etc. toe.

AlarmSound Install-1-!!!

Stap C1: Ga naar ‘Installeer’

Stap C2: Kies ‘iQ-Domo product’

Stap C3: iQ-Domo product:

Als het product dat u wilt toevoegen een product van iQ-Domo is gaat u naar ‘iQ-Domo product’.
Derden product:

Als het een product van een ander bedrijf is gaat u naar ‘Derden product’. Wilt u meer weten over het toevoegen van generieke producten? Ga dan naar de tutorial over generieke producten.
Bestaand product:

Als u het product via de IQ-Domo webshop hebt gekocht komt het direct in ‘Bestaand product’ te staan.

In dit voorbeeld maken we gebruik van een ‘iQ-Domo product’. U kunt verder gaan naar de volgende stap.

Stap C4: Selecteer het product

Selecteer het product dat u wilt toevoegen (in dit geval de Alarm Sound) en klik op ‘Voeg toe & installeer’. Ga vervolgens naar stap C5.

Stap C5: Voeg toe & Installeer

Stap D: Geef een naam

Hier kunt u uw product een eigen naam geven. Dit is handig om te doen. Het kan namelijk voor komen dat u van hetzelfde product meerdere aantallen hebt. Door ze een eigen naam de geven, kunt u ze gemakkelijk uit elkaar houden. Als u dit hebt gedaan klikt u op ‘Volgende’.

Install AlarmSound-2-!!!

Stap E: Plaats het product

U kunt het product verschuiven naar een ruimte. Zo weet u precies welk product u in welke kamer heeft staan.
Heeft u nog geen kamers toegevoegd aan uw account? Klik dan hier om te zien hoe u dat kunt doen.

Plaats in kamer-!!!

Stap F: Controleer het product

Controleer of het product dat u wilt installeren overeenkomt met het plaatje op uw beeldscherm. Als dit zo is, klik dan op ‘Ja’ en ga naar stap G. Als dit niet zo is, heeft u niet de juiste installatie voor u. Ga terug en selecteer het juiste product.

Stap G: Volg de instructies

Bekijk het filmpje en volg de instructies. Zorg ervoor dat alles juist is gedaan. Als u klaar bent klikt u op ‘Start’.

Install AlarmSound-3-!!!

Stap H: Houd de knop ingedrukt

Het product wordt toegevoegd. Houd nu de knop op het apparaat ingedrukt totdat het lampje gaat knipperen. Laat dan los. Wacht totdat het proces klaar is en ga naar stap I.

Install AlarmSound-4-!!!

Stap I: Gelukt!

Uw product is succesvol toegevoegd! U bent nu bijna klaar, ga naar stap J.

Install AlarmSound-5-!!!

Stap J: Gateway synchroniseren!

U dient uw Gateway altijd te synchroniseren. Wanneer u dit niet doet, zal de Gateway de nieuwe updates niet doorvoeren. Dit betekent dat de nieuwe updates niet gebruikt (kunnen) worden door de Gateway. Het synchroniseren duurt niet lang. Ga nu naar de laatste stap.

Install AlarmSound-6-!!!

Stap K: Succesvol gesynchroniseerd!

Succesvol gesynced-!!!Als u het groene vinkje rechtsboven ziet (naast Log uit), dan betekent dat dat uw Gateway succesvol gesynchroniseerd is. Vanaf nu zullen de nieuwe updates werken.