iQ-Dome Gateway instellen

Zodra u een account heeft kunt u de Internet Gateway installeren. Dit is het eerste product dat u gaat installeren. De Gateway is de basis van het gehele Domotica systeem. Met deze tutorial leggen we stap voor stap uit hoe u dat moet doen. Op deze manier wordt het installeren nog eenvoudiger. Veel succes!

Als eerste moeten we de Gateway aansluiten.iQ-Domo Gateway aansluitingen-b

1: Sluit de Gateway m.b.v. de bijgeleverde net-adapter aan. (stroomtoevoer)

2: Sluit de Internet LAN internet kabel aan uw router of een internetconnectie punt aansluiten.

3. de krulsnoer is voor de koppeling aan een slimme energiemeter. (deze is niet noodzakelijk).

Zie voor detail informatie: de Gateway SnelStart infosheet.

*Als u al ingelogd bent, kunt u direct verder gaan naar stap 3.
Als u al een Gateway geïnstalleerd heeft, kunt u doorgaan met kamers toevoegen of producten toevoegen.
Note: zorg ervoor dat u de Internet Gateway installeert vanuit hetzelfde netwerk als waarop uw computer of laptop is aangesloten. De Gateway kan niet op afstand of via 2G/3G/4G geïnstalleerd worden.

Stap 1: Startpagina

Als eerste logt u in op uw account. Hiervoor gaat u naar www.iq-domo.nl en klikt u op ‘Login’ rechtsboven. Ga
hierna naar stap 2.
iQ-Domo-Homepage2!!

Stap 2: Log in

Log in op uw account. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op ‘Login’. Ga dan verder met stap 3.
iQ-Domo Login

Stap 3: Gateway aanmelden

Klik op ‘Gateway aanmelden’ om te starten met de installatie.
iQ-Domo Gateway Aanmelden

Stap 4: Installeer

Klik rechtsboven op ‘Installeer’.

Stap 5: Geef een naam

Geef de Gateway een naam. Deze is zichtbaar als u de apparaten bestuurt. U kunt deze naam later ook nog veranderen. Klik op ‘Volgende’ en ga naar stap 6.
iQ-Domo Gateway Installeren

Stap 6: Verplaats de Gateway

Het is zeer waarschijnlijk dat u in dit stadium nog geen kamers heeft toegevoegd aan uw account. Klik dan direct op ‘Volgende’. U kunt de kamers later toevoegen.
Indien u al ruimtes/kamers heeft toegevoegd, kunt u de Gateway verschuiven naar één van de ruimtes. Klik op het product, houd de muisknop ingedrukt en verschuif het product naar een kamer. Zie kamers toevoegen als u wilt zien hoe dat moet. Als u klaar bent, gaat u verder naar stap 7.

Stap 7: Controleer het product

Controleer of het product dat u wilt installeren overeenkomt met het plaatje op uw beeldscherm. Als dit zo is, klik dan op ‘Ja’ en ga naar de volgende stap. Als dit niet zo is, installeert u niet het juiste product.

Stap 8: Volg de instructies

Bekijk het filmpje en volg de instructies op het scherm. Zorg ervoor dat alles gedaan is. Klik hierna op ‘Start’. Ga vervolgens naar stap 9.

Stap 9: Wacht totdat de Gateway is toegevoegd

De Gateway wordt geïnstalleerd. Wacht totdat de installatie klaar is en ga naar de volgende stap. Dit kan even duren geduld a.u.b.

Stap 10: Gelukt!

De Gateway is succesvol geïnstalleerd. U bent nu bijna klaar. Ga naar stap 12, de één-na-laatste stap.
Als u onderstaand scherm niet te zien krijgt ga dan naar stap 11.

10 Succesvol Tutorial: Internet Gateway installeren

Stap 10: De Gateway is succesvol toegevoegd aan uw account.

Stap 11: Update firmware

Het kan voorkomen dat u de firmware moet updaten. Klik op ‘Start’ en wacht op het onderstaande scherm. Het updaten van de firmware komt veel voor, dit is dus geen fout. U kunt verder gaan naar de volgende stap als de firmware succesvol geüpdatet is.

11 FIRMWARE Tutorial: Internet Gateway installeren

Stap 11: Update de firmware.

Stap 12: Gateway synchroniseren !

U dient de Gateway altijd te synchroniseren. Als u dit niet doet, zal de Gateway nieuwe updates niet doorvoeren. Dit betekent dat nieuwe updates niet gebruikt (kunnen) worden door de Gateway. Het synchroniseren duurt niet lang. Ga nu naar de laatste stap.

4 Synchroniseren Tutorial: Internet Gateway installeren

Stap 12: Gateway synchroniseren!

Stap 13: Succesvol gesynchroniseerd.

Als u het groene vinkje rechtsboven ziet (naast Log uit), dan betekent dat dat de Gateway succesvol gesynchroniseerd is. Vanaf nu zullen de nieuwe updates werken.

5 Succesvol5 Tutorial: Internet Gateway installeren

Stap 13: Succesvol gesynchroniseerd!

U bent nu de trotse eigenaar van een goed geïnstalleerde Gateway! Gefeliciteerd!
Wilt u Kamers en Producten toevoegen aan uw account?

Klik hier voor: Kamers toevoegen.

0 reacties op “iQ-Dome Gateway instellen

Plaats een reactie