iQ-Domo: Scene aanmaken

Installatie instructie: Scene aanmaken

U komt thuis en bij binnenkomst wilt u dat direct een aantal lichten aangaan. Ook de verwarming en de radio mogen wat u betreft meteen aan. Dit kan allemaal! Een Scene aanmaken helpt u niet alleen uw leven comfortabeler te maken, maar u denkt tegelijkertijd ook om de energierekening.
In deze installatie-instructie leggen we stap voor stap uit hoe het werkt als u een Scene wilt aanmaken. Op deze manier wordt het installeren nog eenvoudiger. Succes!

Wat is een Scene en waarom moet ik deze aanmaken?

Een Scene maakt u aan voor meer comfort en om energie te besparen. Het is aan u de keuze of u dit wilt of niet. Een Scene zorgt ervoor dat meerdere producten (tegelijk) automatisch aan- of uitschakelen, dimmen of van temperatuur wisselen, wanneer u dat wilt. U stelt zelf in welke producten aan deze Scene meewerken en u bepaalt zelf wanneer u deze in- of uitschakelt.
U kunt zoveel Scenes aanmaken als u wilt en er zijn zeer veel opties tijdens het instellen.
*Als u al ingelogd bent, kunt u verder gaan naar stap 3.

*Als u al ingelogd bent, kunt u direct verder gaan naar stap C.

Stap A: Startpagina

Als eerste moet u inloggen op uw account. Hiervoor gaat u naar www.iqdomo.nl  en klikt u op ‘Login’, in de hoek rechtsboven. Ga hierna naar stap B.iq-domo.nl Start-Login-!!!

Stap B: Log in

Log in op uw account. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op ‘Login’. Ga dan verder naar stap C.

iQ-Domo Login-!!!

Stap C: Setup

Ga naar ‘Setup’. Hier voegt u onder andere kamers, instellingen, producten, etc. toe.

scene KiesNieuw-!!!

Stap C1: Ga naar ‘Scene’

Om Scenes te maken klikt u in het linkermenu op ‘Scene’.

Stap C2: Kies ‘Nieuw’

Om een nieuwe Scene aan te maken klikt u op ‘Nieuw. Ga dan naar de volgende stap.
Scene-aanmaken-2-!!!
Hier voegt u de producten toe waarmee u de Scene wilt maken. Vink de gewenste producten aan en klik op ‘Toevoegen’. Ga hierna naar stap D.

Stap D: Voeg de gewenste producten toe.

Scene-aanmaken-3-!!!

Stap D1: Bepaal de actie

Geef de Scene een naam en stel in hoe het product moet reageren. Moet het product aan of uit gaan? Wat moet het dimniveau worden of de nieuwe temperatuur? Moet de Alamsirene aan en met welk geluid? Als u klaar bent klik dan op ‘Opslaan’ en ga verder naar de volgende stap.

Stap D2: Producten verwijderen

Als u producten wilt verwijderen uit de Scene klik dan op het vinkje alvorens de Scene op te slaan.

Stap D3: geef de Scene aan naam

Stap D4: Scene opslaan

Scene-Succesvol-!!!
Uw Scene is succesvol aangemaakt. U bent nu bijna klaar, ga naar de volgende stap.

Stap E: Gateway synchroniseren!

U dient uw Gateway altijd te synchroniseren. Wanneer u dit niet doet, zal de Gateway de nieuwe updates niet doorvoeren. Dit betekent dat de nieuwe updates niet gebruikt (kunnen) worden door de Gateway. Het synchroniseren duurt niet lang. Ga nu naar de laatste stap.

Install AlarmSound-6-!!!

Stap K: Succesvol gesynchroniseerd!

Succesvol gesynced-!!!Als u het groene vinkje rechtsboven ziet (naast Log uit), dan betekent dArtikel Bekijkenat dat uw Gateway succesvol gesynchroniseerd is. Vanaf nu zullen de nieuwe updates werken.

De Scene is aangemaakt, wat nu?

Uw Scene is aangemaakt en u kunt deze nu gaan gebruiken. Onderstaande plaatjes laten zien waar en hoe u dit kunt doen.

Stap 1: Scene activeren

Als u naar ‘Live’ gaat, ziet u op de beginpagina Scenes staan. Op deze pagina worden maximaal zes Scenes getoond (geselecteerd op alfabetische volgorde). Klik op de Scene om deze te activeren en ga naar stap 2. Heeft u meer dan zes Scenes aangemaakt en ziet u de Scene die u wilt activeren er niet bij staan? Ga dan naar ‘Lifestyle’ in het linkermenu (zie stap 3).

Stap 1: Scene activeren.

Stap 2: Klik op ‘OK’

Klik op ‘OK’ als u zeker weet dat u deze Scene wilt activeren. De gemaakte instellingen zullen direct van kracht gaan.

Stap 2: Klik op 'OK'.

Stap 3: Lifestyle

Hier ziet u, onder het kopje Scenes, alle Scenes staan die u heeft aangemaakt. Klik op de Scene die u wilt activeren en ga terug naar stap 2.

Stap 3: Scene activeren in Lifestyle.