iQ-Domo Heating-Control installeren

Producten toevoegen

In deze uitgebreide stappen handleiding laten we zien hoe u de producten kunt toevoegen.

*Als u al ingelogd bent, kunt u direct verder gaan naar stap C.
Met de Heating-Control kunt u uw (Open Therm compatible) verwarming of afstand of geheel automatisch (middels b.v. klokthermostaat, sensoren, lifestyles, enz.)  regelen.

Stap A: Startpagina

Ga eerst naar de website van iQ-Domo, www.iq-domo.nl.

Rechtboven in de hoek ziet u Login. Klik hierop en ga naar stap B.

iQ-Domo Login

Stap B: Log in

Log in op uw account. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op ‘Login’. Ga dan verder naar stap C.
iQ-Domo Login

Stap C1: Setup

Web-Install-Heating-Install screen-1

Ga naar ‘Setup’. Hier voegt u onder andere kamers, instellingen, producten, etc. toe.

Stap C2: Installeer

Om producten te installeren, klikt u in het menu links op ‘Installeer’.
Stap C3: Kies ‘iQ-Domo product’

Als het product dat u wilt toevoegen een product van iQ-Domo is gaat u naar ‘iQ-Domo product’.

Stap C4: Kies ‘Heating-Control’

Als het product dat u wilt toevoegen een product van iQ-Domo is gaat u naar ‘iQ-Domo product’.
Stap C5: Controleer Product visueel

Stap C6: Voeg toe & Installeer

Selecteer het product dat u wilt toevoegen (in dit geval de Heating-Control) en klik op ‘Voeg toe & installeer’. Ga vervolgens naar stap D.

Stap D1: Geef een naam

Web-Install-Heating-Install screen-2Hier kunt u uw product een eigen naam geven. Dit is handig om te doen. Het kan zijn dat u van hetzelfde product meerdere aantallen heeft. Door ze een eigen naam de geven, kunt u ze gemakkelijk uit elkaar houden.

Stap D2: Volgende

Als u dit hebt gedaan klikt u op ‘Volgende’.

Stap E1: Plaats het product

Web-Install-Heating-Install screen-3U kunt het product nu verplaatsen naar de ruimte waarin het gebruikt wordt. Zo weet u precies welk product u in welke ruimte heeft staan.
Heeft u nog geen ruimtes/kamers toegevoegd aan uw account? Klik dan hier om te zien hoe u dat kunt doen.

Stap E2: Volgende

Als u dit hebt gedaan klikt u op ‘Volgende’.

Stap F: Controleer het product

Controleer of het product dat u wilt installeren overeenkomt met het plaatje op uw beeldscherm. Als dit zo is, klik dan op ‘Ja’ en ga naar stap G1. Als dit niet zo is, heeft u niet de juiste installatie voor u. Ga terug en selecteer het juiste product.

Stap G1: Volg de instructies

Web-Install-Heating-Install screen-4Lees de Heating-Control installatie documentatie goed door en volg de instructies. Zorg ervoor dat alles juist is gedaan. Als u klaar bent klikt u op de ‘Start’ knop. Ga verder naar stap H.

Stap H: Houd de knop ingedrukt

LET OP. Voor het installeren van diversen producten kunnen behoorlijke verschillende procedures worden gevraagd. Lees daarom deze regels en de documentatie goed door.
Voor de Heating-Control: houd nu de knop op het apparaat ingedrukt totdat het lampje gaat knipperen. Laat na de eerste paar knipperingen los. Het product wordt toegevoegd. Wacht totdat het proces klaar is en ga naar stap I.

Stap I: Gelukt!

Uw product is succesvol toegevoegd! U bent nu bijna klaar, ga naar stap J.

Stap J: Gateway synchroniseren!

iQ-DOmo Product SYNC-en-6aU dient uw Gateway altijd te synchroniseren. Hierbij zullen de configuraties aan de Gateway worden doorgestuurd. Indien dit niet gebeurt zullen de instellingen niet in de Gateway bekend zijn en derhalve deze niet kunnen uitvoeren.  Het synchroniseren kan afhankelijk van het aantal producten en regels even duren. Ga nu naar de stap K.

Stap K: Succesvol gesynchroniseerd!

Als u het groene vinkje rechtsboven ziet (naast Log uit), dan betekent dat dat uw Gateway succesvol gesynchroniseerd is. Vanaf nu zullen de nieuwe updates werken.

Stap L: Instellen Heating-Control en gebruiken.

iQ-DOmo Product toevoegen-6a-Geef hier aan welke type verwarmings-thermostaat u gebruikt. En of u de klok van de originele thermostaat (indien aanwezig) wenst te gebruiken of de ingebouwde iQ-Domo klokthermostaat. (zie M2). Hierna dient u de instellingen van het apparaat nog te verwerken.

Kies M1,2,3,4: Regels => Klimaat:

Kies Klimaat als u de iQ-Domo ingebouwde klokthermostaat wenst te gebruiken.
Web-Install-Heating-Install screen-7
Kies het potloodje (4) om naar de interne klokthermostaat te gaan.
Kies M2: Regels => Klimaat: Als u de iQ-Domo ingebouwde klokthermostaat wenst te gebruiken.
Web-Install-Heating-Install screen-8
(4) In het klokthermostaat schema kunt per dag uw tijden en waardes van de thermostaat instellen.
(4) Ook voor de verschillende Lifestyles:  Home - AWAY - SLEEP kunt u bepalen of u een vaste temperatuur of het ingestelde schema wenst te gebruiken.
(5) Als u het schema van een bepaalde dag wenst te kopiëren klik dan op het potloodje rechts.
 Hand Verwarming-schuin-!
Klik opslaan om het ingestelde schema te gebruiken.
Desgewenst kunt u de temperatuur bijstellen middels u APP en door SCENES en REGELS voor de Heat-Control aan te maken.
U bent nu klaar om uw Heating-Control te gebruiken.

Note:

• Het verwerken van je temperatuur-instellingen kan lang duren, dit is een eigenschap van Open-Therm voordat deze die oppikt en uitvoert (kan wel tot 5 minuten duren).
  • Zowel de CV-Ketel als de Thermostaat moeten Open-Therm zijn (en geconfigureerd in de ketel-settings).
Veel Succes, Plezier en besparing  toegewenst.