iQ-Domo Producten toevoegen algemeen

In deze installatie instructie laten we zien hoe u in het algemeen Producten kunt toevoegen.

Maar eerst iets over de samenhang van iQ-Domo / Z-Wave:

1. z-Wave MeshBinnen iQ-Domo is de Gateway de centrale tussen het internet en uw eigen interne iQ-Domo (Z-Wave) netwerk.
  2. Het installeren van het systeem gebeurt in uw eigen privé omgeving in de Cloud (uw portal) en dient vanaf een PC te worden gedaan.
  3. Om te kunnen werken moet u eerst uw account aanmaken en daarna de Gateway installeren.
  4. Uw producten moeten in uw omgeving worden in-geleerd (include), zodat deze alleen in uw omgeving (en niet in die van de buren) functioneren.
  5. NetworkTopology-Mesh.svgZ-Wave producten werken in een veilige en betrouwbare draadloze storingsvrije omgeving (868 Mhz)
  6. Z-Wave producten werken intensief samen, ze vormen een zgn. Mesh-netwerk (Spinnenweb structuur).
  7. Het in-leren (includen) van de producten is een éénmalige actie en wordt middels Wizzards en Video's ondersteund. en wordt beschreven onder: Tip & Trics op de www.iQ-Domo.nl  website.
  8. Na het succesvol in-leren van een product, is deze bekend in de portal van uw omgeving.
  9. Om de in-geleerde producten bekend te maken in uw omgeving dient u de Portal instellingen met uw Gateway in uw woning te synchroniseren. Gateway synchroniseren! U Indien u meerdere producten of aanpassingen in uw portal heeft gedaan, kunt u deze in één keer aanpassen.
  10. U moet synchroniseren vooral het systeem bij u goed kan functioneren.
  11. Na installatie van uw producten kunt u de App downloaden en met dezelfde inloggegevens de producten zien en uw systeem besturen.
  12. Na het synchroniseren werkt uw iQ-Domo systeem geheel onafhankelijk van het internet.
  13. Als u vanuit de Smartphone App binnenshuis het systeem wenst te besturen, moet u minimaal een Wifi-verbinding met uw Smartphone hebben in het zelfde netwerk, als waarin de gateway is gekoppeld.
  14. Als u van buitenshuis uw systeem met uw smartphone wenst te te besturen, moet uw een data-abonnement (internet) op uw smartphone hebben.
  15. U kunt wereldwijd uw woning bekijken en besturen als u maar internet heeft *buitenlands data-abonnement on een Wifi verbinding (bv. in uw hotel of appartement).
  16. Nadat uw producten zijn geïnstalleerd kunt u deze verder instellen.
  17. Hierna kunt middels Regels het systeem geheel naar uw hand zetten, zoals: Klimaat, Energie of Beveiliging) Besturing is een verdergaande mogelijkheid, die u later kunt proberen.
  18. Daarna adviseren wij om zgn. Scenes aan te maken. Dit zijn een soort van snelkoppeling, waarin u een aantal van uw producten gelijktijdig kunt besturen. (Aan/Uit zetten, Dimmerstand, Alarm (soort), Camerabesturing, Energie management, enz.)
  19. Als u nog verder wenst te gaan, met tijdsvertragingen en andere afhankelijkheden, kunt u Rules- Besturing kiezen om uw systeem zeer diepgaand naar uw eigen hand te zetten.
  20. Wij wensen u erg veel plezier en succes met uw eigen oplossingen.

*Als u al ingelogd bent, kunt u direct verder gaan naar stap C.

Stap A: Startpagina

Als eerste moet u inloggen op uw account. Hiervoor gaat u naar www.iqdomo.nl  en klikt u op ‘Login’, in de hoek rechtsboven. Ga hierna naar stap B.iq-domo.nl Start-Login-!!!

Stap B: Log in

Log in op uw account. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op ‘Login’. Ga dan verder naar stap C.

iQ-Domo Login-!!!

Stap C: Setup

Ga naar ‘Setup’. Hier voegt u onder andere kamers, instellingen, producten, etc. toe.

AlarmSound Install-1-!!!

Stap C1: Ga naar ‘Setup’

Stap C2: Ga naar ‘Installeer’

Stap C3: Kies: 'iQ-Domo product':

Als het product dat u wilt toevoegen een product van iQ-Domo is gaat u naar ‘iQ-Domo product’.

Derden product:

Als het een product van een ander bedrijf is gaat u naar ‘Derden product’. Wilt u meer weten over het toevoegen van generieke producten? Ga dan naar de installatie instructie over generieke producten.

Bestaand product:

Producten die met"iQ-Domo installatie-service" zijn aangekocht of producten die eerder (of deels zijn geïnstalleerd) komen  ‘Bestaand product’ te staan.

Stap C4: Selecteer Uw product

Selecteer het product dat u wilt toevoegen (uw product uit de lijst ) en klik op ‘Voeg toe & installeer’. Ga vervolgens naar stap C5.

Stap C5: Voeg toe & Installeer

Stap D: Geef een naam

Hier kunt u uw product een eigen naam geven. Dit is handig om te doen. Het kan namelijk voor komen dat u van hetzelfde product meerdere aantallen hebt. Door ze een eigen naam de geven, kunt u ze gemakkelijk uit elkaar houden. Als u dit hebt gedaan klikt u op ‘Volgende’.

Install AlarmSound-2-!!!

Stap E: Plaats het product

U kunt het product verschuiven naar een ruimte. Zo weet u precies welk product u in welke kamer heeft staan.
Heeft u nog geen kamers toegevoegd aan uw account? Klik dan hier om te zien hoe u dat kunt doen.

Plaats in kamer-!!!

Stap F: Controleer het product

Controleer of het product dat u wilt installeren overeenkomt met het plaatje op uw beeldscherm. Als dit zo is, klik dan op ‘Ja’ en ga naar stap G. Als dit niet zo is, heeft u niet de juiste installatie voor u. Ga terug en selecteer het juiste product.

Stap G: Volg de instructies

Bekijk het filmpje en volg de instructies. Zorg ervoor dat alles juist is gedaan. Als u klaar bent klikt u op ‘Start’.

Install AlarmSound-3-!!!

Stap H: Houd de knop ingedrukt

Het product wordt toegevoegd. Houd nu de knop op het apparaat ingedrukt*) totdat het lampje gaat knipperen. Laat dan los.

!*)  P.S.  Producten van verschillende fabrikanten kunnen verschillende installatie methodes hebben. (Include). Lees de bijgeleverde documentatie over de Include methode.

De iQ-Domo producten hebben altijd dezelfde methode: Houdt de knop ingedrukt tot het lampje (Ledje) een paar keer knippert, laat daarna los, als het goed gaat gaat het ledje onrustig door met knipperen. Andere methodes zijn o.a.  3x drukken,  langer drukken, enz. U kunt het gerust uitproberen.

Als u het product na enige malen niet kunt in-leren, kan het product zonder dat u het heeft kunnen zien, toch zijn ingeleerd.   Meer informatie over of uw product al is ingeleerd of niet ziet u hieronder.

Wacht totdat het proces klaar is en ga naar stap I.

Install AlarmSound-4-!!!

Stap I: Gelukt!

Uw product is succesvol toegevoegd! U bent nu bijna klaar, ga naar stap J.

Install AlarmSound-5-!!!

Stap J: Gateway synchroniseren!

U dient uw Gateway altijd te synchroniseren. Wanneer u dit niet doet, zal de Gateway de nieuwe updates niet doorvoeren. Dit betekent dat de nieuwe updates niet gebruikt (kunnen) worden door de Gateway. Het synchroniseren duurt niet lang. Ga nu naar de laatste stap.

Install AlarmSound-6-!!!

Stap K: Succesvol gesynchroniseerd!

Succesvol gesynced-!!!Als u het groene vinkje rechtsboven ziet (naast Log uit), dan betekent dat dat uw Gateway succesvol gesynchroniseerd is. Vanaf nu zullen de nieuwe updates werken.

.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hoe weet ik of mijn iQ-Domo product al is ingeleerd of nog niet?

Volg deze stappen om erachter te komen of uw iQ-Domo product is ingeleerd (include) of niet.

1. Zorg dat het product in een stopcontact zit of dat het voorzien is van batterijen en UIT staat.
2. Houd het (tamper of include/install) knopje ongeveer 2 seconden ingedrukt (totdat de led gaat knipperen) en laat de knop vervolgens weer los.
3. Het indicator lampje gaat knipperen. Het knipperen kan op twee manieren:

- 2x2x2x2x2x2x2x2x

of

- 3x3x3x6x

4. Bekijk de uitleg hieronder.

Indicator lampje knippert = 2x2x2x2x2x2: product is nog NIET ingeleerd.
Het product kan nu aangemeld worden op een Z-Wave Controller bijvoorbeeld onze Internet Gateway. Om het product aan te melden op de Gateway gaat u naar de iQ-Domo log-in pagina kiest u het overeenkomstig product. De iQ-Domo producten kunt u inleren/aanmelden op een langere afstand (tot 150 meter van de Gateway) als u al repeaters (Energy Switches) in u huis heeft geïnstalleerd, bij problemen (o.a. met derden producten) adviseren wij om dit binnen 5 meter van de Gateway te doen..

Indicator lampje knippert = 3x3x3x6: het product is REEDS WEL ingeleerd.
Om het product uit te leren kunt u kiezen voor de handmatige uitleer methode (lees meer op onze uitleer/reset procedure-pagina),

Of u kiest voor Product uitleren via uw Gateway ga hiervoor naar uw iQ-Domo log-in pagina. Voor dit uitleren raden wij u aan om dit binnen 5 meter van uw Gateway te doen. Ga direct naar ONBEKEND Product verwijdere, waar u elk willekeurig iQ-Domo en Z-Wave product kunt de-installeren (excluden/resetten) via de Gateway. Druk op start en volg dan weer stap 1+2+3. Als het is gelukt zult u een feedback-bericht terug zien op de site en op het product. Als het geen bekend product binnen de Gateway is zult u een waarschuwing zien dat u een product heeft uitgeleerd van een ander netwerk.