Latest Blogposts

FAQ Easy-Lock Electronische cilinders

FAQ - Vragen en Antwoorden over de Easy-Lock

draadloze elektronische deurcilinders EL50xx en EL60xx

 .

Vr. 1:       Hoe werkt een elektronische cilinder eigenlijk?

Elektronische cilinderAntw.:     Een elektronische cilinder vervangt een euro-profiel-cilinder, zoals deze in de meest deuren is terug te vinden. Hierdoor worden dus alle sleutelfuncties vervangen. In plaats van een sleutel aan de binnen- en buitenzijde van de deur zitten er nu twee knoppen. Zoals ook met een sleutel, kunt u dus met deze knoppen het dag- (loopslot) en nachtslot bedienen. In de binnenknop zitten de batterijen en de elektronica (dus aan de veilige kant), hiermee kunt u altijd de deur openen en (nacht)sluiten. De buitenknop draait vrij rond totdat deze op geautoriseerde wijze wordt aangestuurd, middels een Pincode, Vingerafdruk, Afstandsbediening, of andere aansturingen uit het Easy-Lock programma.  U kunt dan gedurende 7 seconden de deur opendraaien met deze buitenknop. Ook kunt u op deze wijze het nachtslot erop draaien (van buiten af).  Het toetsenpaneel of de EL-Key werken als een draadloze afstandsbediening voor de cilinder en vormt derhalve geen risico bij diefstal.Euro cilinders

 .

Vr. 2:       Past Easy-Lock op iedere deur?

Antw.:     Ja, op nagenoeg iedere deur. Niet op iedere, maar wel op de meeste deuren. Easy-Lock vervangt de Euro profielcilinder (zie afbeelding). welke in de meest deuren in West-Europa worden toegepast, vooral op nieuwe deuren.

.

Vr.3:        Hoe maak ik de deur open bij een Easy-Lock cilinder?

Antw.:     Eenvoudig u kunt bij aanschaf kiezen uit een aantal mogelijkheden. Er zijn verschillende Easy-Lock kits, bv met alleen Pincode (EL-5011-PIN), een tweede kit (EL-5012-BIO) heeft de mogelijkheid voor Pincode en Vingerafdruk. En bij een derde kit (EL-5013-KEY) kunt u zonder toetsenpaneel maar alleen met de EL-key afstandsbediening(en) de deur openen. Verder kunt u bij een speciale uitvoering de deur openen met RFID-TAG's (draadloze sleutelhanger) en gecombineerd met Pincode. Alle draadloze Easy-Lock cilinders uit de EL-50xx en EL-60xx series kunt verder openen met de bijgeleverde noodsleutels, uitbreiden met extra EL-keys afstandsbedieningen, of aansturen op de GSM-Control, door naar dit kastje te bellen ontgrendeld de Easy-Lock. Op het nachts verlichte toetsenpaneel krijgt u duidelijke instructies over hoe de deur te openen, het programmeren van vingerafdrukken en Pincodes, koppelen van EL-Keys en de batterijstatus.

easy-Lock sloten overz

.

Vr.4:        Is het geschikt voor binnen of buiten, garagedeur, poortje?

Antw.:     Ja, Easy-Lock is standaard geschikt voor binnen- en buitentoepassing, aan de voordeur, achterdeur, poort, garagedeur, binnendeuren (bv. Bedrijfssluitplan). De EL-5011-PIN is IP65 waterdicht, de EL-5012-BIO is IP54 waterbestendig. De cilinders zijn optioneel ook in volledig waterdichte uitvoering verkrijgbaar (t.b.v. poortjes e.d.) Specifiek voor garagedeuren en poortjes zijn
er speciale uitvoeringen beschikbaar, zoals halve cilinders voor garagedeuren en bijzetsloten, dubbele cilinders voor open of lage poortjes, waarbij de binnenknop ook ontgrendelt. Deze dubbele cilinder (TwinLock) moet derhalve ook aan de binnenzijde worden aangestuurd. Ook zijn er oplossingen voor elektrisch aansturingen van garagedeuren en slagbomen.

.

Vr.5:        Moet ik voor verschillende deurdiktes de cilinderafmeting opgeven?Easy-Lock Afmetingen

Antw.:     Nee, Easy-Lock is universeel toepasbaar, u hoeft niet zoals bij het kopen van een normale sleutelcilinder de afmeting op te geven. De cilinder is toepasbaar van 30-30 t/m 60-60mm afmetingen, simpelweg door het verstellen van de binnen- en buitenknoppen en deze vast te zetten met een inbusboutje (sleuteltje en verder afwerkingsmateriaal is bijgeleverd). Hierdoor is Easy-Lock eenvoudig mee te verhuizen, bij huurwoningen of bedrijfspanden. Voor specifieke toepassingen is er nog een losse verleng-as te verkrijgen tot 220mm (+104mm).

.

Vr.6:        Moet ik hakken of breken?

Antw.:     Nee!  Easy-Lock werkt draadloos en is daardoor eenvoudig te installeren. Easy-Lock is in een half uurtje te installeren. Cilinder vervangen, toetsenpaneel ophangen, codes en vinger inleren en klaar!

.

Vr.7:        Hoeveel personen kunnen worden geprogrammeerd in de cilinder?

Antw.:     In de standaard kits kunt u tot 48 personen (openingsposities) programmeren, dit kunnen of Pincodes of EL-Key afstandsbedieningen zijn, waarvan er maximaal 24 vingerafdrukken kunnen zijn. Indien u als voorbeeld: 2 vingerafdrukken per persoon programmeert, kunt u 12 personen ieder een Pincode geven en twee vingerafdrukken en heeft u nog 12 plaatsen over voor personen met enkel een Pincode of EL-Key afstandsbediening. Er zijn speciale “Easy-Lock-System” cilinders op aanvraag verkrijgbaar voor projecten tot 600 vingerafdrukken en 2000 Pincodes per cilinder.

.

Vr.8:        Moet ik het deurbeslag vervangen?

Antw.:     Nee, u hoeft alleen de euro-cilinder te vervangen. Echter als u Easy-Lock op bv een achterdeur gaat gebruiken, dient u er rekening mee te houden dat u het beste de buitenklink van de deur kunt halen, anders kunt u alleen de nachtslot functie van het slot   gebruiken, men kan nl. gewoon met de klink naar binnen. Wij bieden hiervoor een goedkope oplossing (knop-kitje) waarbij u de binnen klink met een halve stift aan het slot kunt monteren en in het buitenschild in het klinkgat (welke nu open is) eenvoudig een knop kunt monteren. (zie afbeelding v.d. knop-kit).

.

Vr.9:        Werkt Easy-Lock met 3-puntssluitingen?

Antw.:     Ja, maar er zijn twee soorten driepunt-sluitingen.

  • Sleutelbediende (vaak voordeuren): hierbij kunt normaal een Easy-Lock cilinder plaatsen en werken alle normale sluitfuncties.
  • Krukbediende (vaak bij kunststof achterdeuren) hier moet de deurkruk naar boven worden bewogen om het nachtslot er op te kunnen draaien. Bij deze laatste kunt u alleen de nachtslot functie gebruiken.  Als u de klink aan de buitenzijde er eraf haalt en een knop plaats, dan dient u de deur altijd vanuit de binnenzijde op het nachtslot (kruk omhoog) te draaien. Indien u de volledige functionaliteit wenst kunt u deze driepunt-sluitingen zijn eenvoudig vervangen voor een sleutelbediende uitvoering om alle functies te kunnen gebruiken.

 

0 reacties op “FAQ Easy-Lock Electronische cilinders

Plaats een reactie


*