Page content

Toegangsbeheer PI-Net Software oplossingen

PI-NET Toegangssysteem Software

PI-Net-software is een van de meest economische toegangscontrolesystemen op de markt en is als basisversie gratis en uw investering is verzekerd voor de toekomst ook de upgrades zijn gratis. Het toevoegen van bijkomende deuren in uw gebouw wanneer uw behoeften veranderen, is ongecompliceerd en rendabel en compatible. Het systeem voorziet in o.a. Centrale controle, Flexibele toegangsrechten en Rapportage.

De software geeft u een volledige controle over het systeem vanaf uw bureau. Elke instructie gegeven in de software wordt direct doorgestuurd naar alle deuren. Het toevoegen, blokkeren of wijzigen van gebruikers, toegangsrechten worden allemaal snel en eenvoudig geprogrammeerd via de pc Windows-software.

Bij een verschillende gebouwen, kan de toegang tot deze gebouwen centraal beheerd worden via uw TCP/IP netwerk, optioneel kunt u via een beveiligde Website de toegangsrechten vanuit een derde locatie aanpassen.

Toegangsrechten kunnen individueel of per afdeling, snel en ongecompliceerd worden geprogrammeerd. Ploegenstelsels met specifieke toegangsrechten kunnen onmiddellijk kunnen worden toegewezen bij de uitgifte van een nieuwe kaart.

Een “gebeurtenissenvenster” geeft u de mogelijkheid om actueel controle uit te oefenen, wie waar is in een gebouw, of deuren open blijven staan zijn of een deur geforceerd werd. Hiernaast kunnen er rapporten gecreëerd worden.

PI-Net software kan op een onbeperkt aantal computers geïnstalleerd worden. Er kunnen verschillende beheerderrechten toegekend worden voor verschillende functies. De Veiligheidsbeheerder krijgt 'Systeembeheerder' rechten, een receptionist(e) heeft de mogelijkheid om bezoekerskaarten te programmeren. Er kunnen tot 5 werkstations gelijktijdig inloggen op de server pc.

Hiernaast beschikt het systeem en de software over: Alarmintegratie - SMS/E-Mail boodschappen - IP-camera bewaking - Beheer van verlichting en verwarming—Domotica koppeling- Handsfree toegang bij bv. garagedeuren en/of slagbomen.

 

PI-Net Software

  • Geavanceerde beheerders bevoegdheden (Pro)PI-Net-Pro SW
  • Card Designer (Pro)
  • Timesheet aanwezigheidssoftware (Pro)
  • Security Lockdown (Pro)
  • Anti-passback (Pro)
  • Brandalarm integratie(Pro)
  • Client/server-structuur staat meerdere clients toe
  • Multi-partitie alarm integratie (Pro)

Informatie:

PI-Net software is ontworpen om te gebruiken met een PC voorzien van Windows 8, Windows 7 of Windows Vista besturingssysteem. Het is zo ontworpen dat elke Windows gebruiker zich meteen thuis zal voelen. Met de software beheer je tot duizenden gebruikers, honderden deuren, maak je rapporten en bekijk je eenvoudig alle gebeurtenissen. Er zijn twee versies beschikbaar: PI-Net-Lite, het gratis te downloaden pakket om de toegang tot uw deuren te beheren en PI-Net-Pro met extra opties en mogelijkheden als aanvulling op het PI-Net-Lite pakket.

PI-Net-Lite bevat alle basis toegangscontrole functies om toegangsrechten te beheren en rapportages te maken. Andere mogelijkheden in dit pakket zijn, cliënt software, IP camera integratie, alarm integratie voor een partitie en plattegronden. De nieuwe functies in de PI-Net v5 Lite software zijn: uitgebreide Pro-Entry integratie, tijdelijke autorisaties, beheer deur wizard, tourniquet modus en nieuwe Triggers en Acties.

PI-Net-Pro heeft alle mogelijkheden van PI-Net-Lite plus geavanceerde opties als Timesheet, Timeline, Brandalarm integratie, Multi-partitie alarm integratie, Security Lockdown, Anti-Passback en kaartontwerp software. De nieuwe functies in de PI-Net v5 Pro software zijn: geavanceerde beheerders bevoegdheden en specifieke dagen.

Timesheet is een handig software pakket om de aanwezige uren van werknemers inzichtelijk te maken. De software berekent de gewerkte uren van de gebruikers gebaseerd op de In/Uit kloktijden en is eventueel handmatig te wijzigen. Wij adviseren om het pakket niet te gebruiken voor loonadministratie of uitbetaling van de gewerkte uren.

 

PI-Net aanwezigheid tool 2.0

Algemeen:

De PI-Net-aanwezigheid tool 2.0 is een vernieuwde uitgebreide versie van de Who’s.in en Clocked.in HTML pagina.PI-Net Access-Bord-1

Met deze tool is het mogelijk om de personen die aanwezig zijn duidelijk te tonen door middel van verschillende kleuren op een beeldscherm. De afmetingen en kleuren zijn volledig naar wens van de klant aan te passen. Ook is het mogelijk de aanwezige per afdeling of gebied te tonen en personen handmatig naar een gebied te verplaatsen of in/uit te klokken. De Aanwezigheid tool 2.0 is gratis te verkrijgen en werkt in combinatie met de PI-Net 2v5 Pro software.

Hoe werkt het? De tool is te gebruiken als aanwezigheidsoverzicht, dan worden de aanwezige in het gebouw of gebied getoond op het scherm. Gebruikers bieden hun tag of kaart aan op de lezer bij de deur om binnen te komen en worden automatisch aanwezig gemeld op het scherm. Als men even later hun kaart of tag aanbiedt bij de deur om naar buiten te gaan dan worden ze automatisch afwezig gemeld.

PI-Net IN-UIT termsOok is de tool te gebruiken als ‘ingeklokt’ overzicht, dan worden alle mensen die zich hebben ‘ingeklokt’ getoond. De in- en ‘uitklok’ lezers zitten vaak in de centrale hal en sturen geen deur aan. Ook worden de in- en uitkloktijden opgeslagen in timesheet, zodat de personeelsadministratie eenvoudig rapporten kan creëren van de aanwezige uren. Ook kunt u gebruikers handmatig in en uit een gebied melden of handmatig in- en uitklokken.

Om de tool als ‘ingeklokt’ te gebruiken dient u in de PI-Net-Pro software twee lezers als inklok en uitklok in te stellen. Let op als u dit doet kunt u er geen deur mee aansturen, dus gebruik hiervoor altijd twee aparte lezers die u bijvoorbeeld in de centrale hal ophangt. In de aanwezigheid software zet u de modus op “Ingeklokt”. Verder kiest u bij selectie welke afdelingen u wilt tonen op het scherm.

PI-Net Access-Bord

Wat kan ik nog meer instellen? Er zijn diverse persoonlijke instellingen te maken in de software. Zo kunt u de kleur van de tegel en de tekst van de tegel aanpassen. Standaard staan de tegels rood ingesteld als u niet aanwezig bent en groen ingesteld als u wel aanwezig bent, maar dit is naar eigen wens aan te passen. Het formaat van de tegels kunt u ook instellen, zo kunt u zelf bepalen hoeveel tegels u horizontaal en verticaal wilt hebben zodat het overzicht aangepast is aan het beeldscherm. Ook kunt u ervoor kiezen om alleen de aanwezige of afwezige te tonen en kunt u de aanwezige of juist eerst de afwezige vooraan tonen.

Wat is er nieuw in 2.0? Vanaf versie 2.0 is het ook mogelijk om een digitale klok in het aanwezigheidsoverzicht te tonen, hierdoor is het voor de gebruiker duidelijk zichtbaar hoe laat deze zich aan- of afmeldt. Taalkeuze is nu uitgebreid naar Frans, Duits en Engels. Voor installaties met grotere gebruikers aantallen is het nu ook mogelijk om een gebruiker eenvoudig te zoeken met de ingebouwde zoekfunctie.

Hoe vaak kan ik de aanwezigheid tool installeren? U kunt de aanwezigheid tool zo vaak installeren als u wilt en afhankelijk van de situatie kunt u tot maximaal 7 verbindingen open hebben staan met de PI-Net-Pro server. Theoretisch kunt u de tool dus op 7 plaatsen tonen. De tool mag geïnstalleerd worden op de PI-Net-Pro server machine, maar kan ook op een Windows computer ergens in het netwerk worden geïnstalleerd. Als de tool op de PI-Net-Pro server machine is geïnstalleerd en u start de tool op dan moet u
verbinden via localhost of het IP adres van de PI-Net-Pro server. Als de tool op een andere machine in het netwerk wordt geïnstalleerd dient u in te loggen met het IP adres van de PI-Net-Pro server.

Voor Toegangsbeheer Standalone oplossingen, klik hier

Voor Toegangsbeheer Busnetwerk oplossingen, klik hier