Page content

Wat is een elektronische deurcilinder?

Elektronische deurcilinders

elektronische deurcilinders

Elektronische deurcilinders bieden net als domotica veel gemak. Steeds meer Nederlanders vervangen hun Europrofielcilinder in elektrische deurcilinder. Deze cilinder heeft namelijk vele voordelen.

Rommel niet langer met een sleutelbos. De deuren met een elektronische deurcilinder zijn gemakkelijk te openen met een pincode, vingerafdruk, afstandsbediening of andere aansluiting uit ons Easy-Lock Programma.

 

Hoe werkt een elektronische cilinder?

Alle sleutelfuncties worden vervangen. De 'standaard' deurcilinders worden namelijk vervangen door elektronische ontgrendeling. In plaats van een sleutel aan de binnen- en buitenzijde van de deur, zitten er nu 2 knoppen. Zoals ook met een sleutel, kunt u met deze knoppen het dag- en nachtslot bedienen.

In de binnenknop, de veilige zijde,  zitten de batterijen en elektronica. Hiermee kunt u de deuren altijd openen en sluiten.

De buitenknop draait vrij rond, zodat deze op geautoriseerde wijze wordt aangestuurd door bijvoorbeeld een pincode, vingerafdruk of afstandsbediening. De deur is gedurende 7 seconden open te draaien met de buitenknop. Het nachtslot is van buitenaf op dezelfde manier erop te draaien.

Het toetsenpaneel of de EL-Key werken als een draadloze afstandsbediening voor de cilinder en vormen dus geen risico bij diefstal.

 

Past de elektronische cilinder op iedere deur?

De elektronische cilinder van Easy-Lock past op vrijwel iedere deur. De Easy-Lock cilinder vervangt de Europrofielcilinder . Deze Europrofielcilinder  zit op de meeste deuren in West-Europa, vooral de nieuwere deuren.

Deze zijn ook geschikt voor deuren met 3-puntsluiting, echter alleen bij zgn. "kruk-bediende" uitvoeringen is de functionaliteit beperkt of niet niet mogelijk, verder is deze toepasbaar als vervanging van euro-norm cilinders.

 

Mogelijkheden om deur elektrisch te openen

Bij het aanschaffen van een elektronische cilinder, kunt u kiezen uit een aantal mogelijkheden. U kunt kiezen uit verschillende Easy-Lock kits. Bijvoorbeeld:

Maar er zijn meer mogelijkheden. Bij een speciale uitvoering kunt u de deur openen met RFID-TAG's in combinatie met een pincode. Een RFID-TAG is een draadloze sleutelhanger.

Alle draadloze Easy-Lock cilinders uit de EL-50xx en EL-60xx series kunt u openen met de bijgeleverde noodsleutels en uitbreiden met extra EL-keys afstandsbedieningen. Maar de cilinders zijn ook eenvoudig aan te sturen op de GSM-Control. Bel hiernaar om de Easy-Lock te ontgrendelen.

Alle onze producten bevatten duidelijke instructies over het openen van deuren, de batterijstatus, het programmeren van vingerafdrukken en pincodes en het koppelen van EL-Keys. Daarbij bieden wij persoonlijke hulp bij de installatie van onze elektronische cilinders. Neem daarvoor telefonisch contact met ons op.

 

Cilinders voor binnen en buiten

Elektronische ontgrendeling is zowel binnen als buiten te gebruiken. Zo zijn de cilinders te gebruiken voor de voordeur, de achterdeur, de poort, de garagedeur en binnendeuren (bijvoorbeeld Bedrijfssluitplan).

De EL-5011-PIN is IP65 waterdicht, de EL-5012-BIO is waterbestendig, wat ruimschoots voldoende is om deze buiten te gebruiken. De cilinders zijn optioneel ook in volledige waterdichte uitvoering verkrijgbaar voor buitenvoorbeeld poortjes.

Speciaal voor garagedeuren en poortjes zijn er speciale uitvoeringen verkrijgbaar. Dit zijn halve cilinders voor garagedeuren en bijzetsloten en dubbele cilinders voor open of lage poortjes, waarbij de binnenknop ook ontgrendelt. Deze dubbele cilinder, de zogenaamde TwinLock, moet ook aan de binnenzijde worden aangestuurd. Ook zijn er mogelijkheden voor het elektrisch aansturen van garagedeuren en slagbomen.

Mocht het toetsenpaneel buiten hangen adviseren wij om een beschermkap te monteren. De EL-RVS Beschermkap biedt bescherming tegen regen, vandalisme en meekijken bij het invoeren van de Pincode.

Neem nu contact met ons op voor alle mogelijkheden en persoonlijk advies. Bel 013 - 51 36 111.

0 reacties op “Wat is een elektronische deurcilinder?

Plaats een reactie


*