Page content

Domotica voor Senioren | Meer veiligheid en gemak in thuis

.

Waarom Domotica voor senioren?

.

De meest treffende uitspraak die wij hierover hebben gehoord van een senioren echtpaar is:

"Dan kunnen we langer onafhankelijk en samen blijven"

 

De vergrijzing is een van de meest besproken onderwerpen in Nederland. "We moeten naar een participatie maatschappij". De verzorging voor deze groep verplaatst zich daardoor steeds vaker naar de thuis omgeving de "extramurale zorg", ouderen worden steeds vaker thuis verzorgd door: kinderen, familie, buren, kennissen en mantelzorgers met ondersteuning van professionele zorgverleners. Ze kunnen daarbij langer in hun vertrouwde omgeving blijven wonen, echter hiervoor zullen wel de juiste ondersteunde middelen aanwezig moeten zijn.

iQ-Domo Domotica voor Senioren biedt onafhankelijkheid, ondersteuning, comfort en veiligheid. Dit geeft ouderen een beter en veiliger gevoel. Onze Domotica systemen zijn veelzijdig en modulair en kunnen daardoor zeer specifiek worden ingezet. Het is in wezen een veiligheidssysteem, dat ook nog eens allerlei comfort en gemakken biedt.

Daardoor worden onze Domotica steeds vaker gebruikt als ondersteuning voor het langer onafhankelijk thuiswonen voor senioren.

iQ-Domo systemen zijn draadloos, betrouwbaar, goedkoop en moeiteloos te installeren, aan te passen en desgewenst mee te verhuizen. Daardoor is het ook zeer betaalbaar.

Het systeem is eenvoudig in gebruik en alles werkt zoals men normaal gewend is. Men kan middels Apps, Smartphones of Tablet e.e.a. besturen, maar dit is verre van noodzakelijk, besturing werkt voornamelijk automatisch met sensoren, gestuurd door voorvallen en middels normale schakelaars en eenvoudige afstandsbedieningen.

Download hier: de Brochure van iQ-Domo Domotica

Voelt u zich veilig?

Veiligheid voor Senioren.

Kwaliteit van leven en veiligheid zijn belangrijke woorden voor senioren. Bijna elke dag worden we geconfronteerd met verhalen in de media die deze groep treffen. Deze kwaliteit en veiligheid zijn eenvoudig te verbeteren. Zo kan een Domotica systeem dienst doen als alarm- en veiligheidssysteem, waarschuwen bij onraad en actie stimuleren.

Domotica biedt veiligheid in de zorg, door bijvoorbeeld bewegingsmelders en camerabewaking. De bewegingsmelders kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de verlichting automatisch aangaat, als er beweging wordt gedetecteerd. Deze verlichting kan bij het slapen gaan, eventueel met vertraging, ook weer worden uitgeschakeld. Dankzij Domotica kan een zorgverlener, naast persoonlijke hulp, ook meer hulp verlenen op afstand.

Domotica biedt voor senioren een veilige omgeving en geeft mensen daardoor een beter en veilig gevoel. Domotica is veelzijdig en kan daardoor naar keuze of zeer specifiek worden toegepast. Het is in wezen een veiligheidssysteem met een heleboel comfortfuncties ingebouwd.

Toegangsveiligheid.

Intercom installatie

SmartBell Deurintercom 640xBent u ook bang om de voordeur te openen als er wordt aangebeld?

Met een Video-Intercom aan de voordeur kun je altijd zien wie er aan de deur staat, je kunt het gesprek aangaan, zodat je met een gerust hart de deur kunt openen.

 

Een Video-intercom kan de volgende functies hebben:Smart-Bell Logo iQ-Domo

  • Zien wie er aan de deur staat.
  • Het maakt automatisch een foto van iemand die aangebeld heeft, als je niet thuis bent.
  • Je kunt ook zelf een foto maken, als je het niet vertrouwd.
  • Het systeem werkt draadloos
  • Het beeldscherm is draagbaar en kan naast bed, je stoel, in de tuin enz. worden gebruikt.
  • Het aansturen van een elektrische deuropener bestaat tot de mogelijkheden.

Specifieke uitvoeringen kunnen zelfs het beeld op een Smartphone zetten via internet en het gesprek voeren met de persoon aan de deur, desgewenst ook als je niet thuis bent.

 

Elektronische deuropener

draaideurautomaat-PI-!tse_5011Sleutels kunnen verloren raken en als ze uitgeleend worden kunnen ze worden gekopieerd. Sleutelkastje zijn een bron van inbraken, omdat deze door de thuiszorgorganisaties massaal zijn voorgeschreven, geven deze dus aan waar kwetsbare personen wonen. De oplossing voor een veilig toegangsbeleid zijn elektronische sloten.

 

Veiligheid in huis.

Domotica AlarmsensorBewegingssensoren detecteren dat er beweging in huis is. Als je gewoon thuis bent, kan daardoor de verlichting automatische aanspringen en als het donker wordt en weer automatisch uitschakelen als u naar bed gaat (met mogelijke vertraging). Als u van huis weg bent of in bed ligt, dan werkt deze zelfde sensor als een alarmsensor. Met raam en deurcontacten kan dit verder worden uitgebreid.

 Verlichting

Verlichting DomoticaVerlicht schakelt automatisch als het donker wordt. Zelfs als u van huis weg bent zal er nacht- en bewakingsverlichting automatisch ingeschakeld kunnen worden.

Door het aanbrengen van nachtverlichting in slaapkamer en badkamer kan middels Sensor verlichting gedimd aanschakelen als men uit het bed stapt, zodat men niet over de schoenen of pantoffels valt. Ook op de badkamer of WC kan verlichting gedimd aanschakelen. Middels deze verlichting maakt men een eventuele partner niet meteen wakker door felle verlichting en voorkomt men vallen.

Deze verlichting kan ook worden gebruikt als een wake-up light, door deze 's-morgens de verlichting langzaam omhoog te schakelen.  Bij onraad of rookmelding kan deze verlichting, naast een hoorbaar alarm de slaapkamer verlichten.

Apparatuur

Je kunt apparaten zoals b.v. een kookplaat na een bepaalde tijd automatisch uitschakelen zodat je deze niet kunt vergeten uit te zetten. Dit kan verbranding of brand voorkomen, loze brandalarmen kosten de maatschappij enorm veel geld.

fibaro_smoke_sensor_FGSS-001_button-500x500Rookmelders

Rookmelders zijn gekoppeld en geven sturen een Sirene aan of sturen een bericht of e-mail (of SMS) uit. Alarm sirenes kunnen worden geplaatst waar deze het beste hoorbaar zijn.

Alarm

panicbutton_cut_spacing_350x350-!Bij onraad of alarm schakelt alle verlichting direct aan, zodat ongenodigde een 'verlicht welkom' worden geheten (ook goed in beeld op de camera), iets wat vaak afschrikt. Bij rookontwikkeling kun je zo zien waar je loopt en kunnen b.v. rollluiken automatisch worden opgestuurd.

 

ipcam_cut_spacing_350x350-!!Camera's

Camera's zullen automatisch gaan opnemen bij een alarm-oproep of ander alarm of onraad. Ook kun je of geautoriseerde anderen de beelden live bekijken, je ziet u direct wat er gaande is.

 

Personen-alarmering - Dwaal-detectie.

panicwatch_zoom_cut_spacing_350x350-!!!Met een alarm-drukknop en een alarm-horloge kan men actief een alarmsignaal uitgeven.

De alarmering wordt via een Pop-Up bericht naar een smartphone gestuurd of alternatief naar een e-mail en SMS.

Dit alarm kan desgewenst naar familie, buren, mantelzorgers, zorgcentrale of naar een alarmcentrale worden doorgegeven. Dit zorgt voor een veilig en gerust gevoel.

 

 

-------------------------

Middels speciale Trackers kun je de positie van personen buitenshuis detecteren en waarschuwingen doorsturen naar een centrale als men buiten een behaald gebied komt.

iQ-Domo heeft een samenwerking met Wuzzi-Alert, voor een koppeling met mantelzorgers en/of zorgcentrale:

Logo Wuzzi Alert beeld-!Pebbles-+-charging-dock+logo-SMLLWuzzi Alert heeft nog altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding, zonder installatie en direct klaar voor gebruik.

Met 1 druk op de knop staat de gebruiker in heel Europa in contct met of zijn sociale contactpersonen, die 1-voor-1 gebeld worden of met onze alarmcentrale in NL.

Hierbij is de positie bekend en kan er op afstand met elkaar gesproken worden.

Voor meer informatie Bel!  013 - 513 6111

 

winkelen

 

.